Bouwinformatie

Zuivere lucht in je woning

Goede nachtrust is zeer belangrijk om goed te functioneren. Een korte nacht zorgt voor vermoeidheid, je kan je moeilijk concentreren en je bent sneller prikkelbaar.

Kan je echter voldoende doorslapen dan voel je je gewoon veel beter.

Maak dus werk van een goede nachtrust en zorg voor een ideale slaapomgeving

De klassieke tips voor snel inslapen en diep doorslapen kent iedereen. Drink geen koffie of andere cafeïne houdende dranken te laat op de dag, beperk je schermtijd en weer schermen uit de slaapkamer, bouw een vast bed ritueel in en ga op vaste tijden slapen. Toch wordt een erg belangrijke factor vaak over het hoofd gezien……

Meer info>>

Verbouwlening Vlaamse Overheid

woning isoleren

Een groot deel van het Vlaamse woningpark is sterk verouderd.

Veel eigenaars hebben dringend nood aan meer financiële ondersteuning om deze woningen en appartementen te renoveren.

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie (vanaf 1 juli 2022), zal u vanaf 1 juli ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro kunnen aanvragen.

Meer info>>

Wat zijn keerwanden?

keerwanden in tuin

Keerwanden zijn harde, meestal betonnen muurelementen die dienst doen als grond- of waterkering. Dankzij hun hoge gewicht, vochtvrije eigenschappen en brede steunvoet functioneren ze als een stabiele barrière tussen twee aanpalende oppervlakken met een hoogteverschil.

Meer info>>

Regenwater recupereren

regenwater opslaan

Over het algemeen wordt het hemelwater opgevangen via het dak van je woning. Bij een hellend dak is het regenwater doorgaans properder dan bij een plat dak, waarop stof en vuil zich kunnen ophopen en afgevallen bladeren blijven liggen. Sommige dakafwerkingen hebben ook een negatieve invloed op de kwaliteit van het regenwater.

Meer info>>

Een thuisbatterij

De interesse voor thuisbatterijen groeit bij wie zonnepanelen heeft. Want zo kun je meer van je eigen stroom verbruiken. Dat is niet onbelangrijk wanneer het voordeel van de terugdraaiende teller vermindert of zelfs helemaal verdwijnt.

Meer info>>

Carport bouwen

Tegenwoordig wordt de garage steeds vaker vervangen door een carport. Deze groei aan populariteit heeft zo zijn redenen. Een carport biedt namelijk heel wat voordelen tegenover een garage. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten 5 goede redenen op een rij om te kiezen voor een carport. Een carport kan vele vormen aannemen, vrijstaand naast de woning, leunend tegen de woning, voor één of twee wagens, voorzien van een bergplaats…

 Meer info>>

Ventilatie

ventilatie

Een ventilatievoorontwerp en een ventilatieprestatieverslag zijn verplicht voor nieuwbouwprojecten en voor energierenovaties waarvoor een stedenbouwkundige vergunning of melding voor nodig is. Maar welke info bevatten deze documenten en wat is het nut ervan

 Meer info>>

Verbouwen in fases.

Grondige verbouwingen zijn steeds vaker de regel. Logisch, want nieuwbouw is niet voor iedereen weggelegd. Bouwgronden worden schaarser en voor wie het betaalbaar wil houden, is een bestaand huis kopen en renoveren vaak de enige optie. Omdat de duurzaamheidsvereisten die de overheid aan woningen stelt almaar strenger worden, zijn er vaak heel wat ingrepen nodig.

 Meer info>>

Gyprocwerken

Gyproc plafonds
Een plafond in Gyproc heeft veel voordelen, zowel bij renovatie en nieuwbouw.
Het plafond kan je op elke hoogte plaatsen en je kan voorzieningen aanbrengen voor spots, leidingen en eventueel ventilatie.
Men kan opteren voor een vrijdragend of afgehangen plafond. Je kan het plafond tevens extra isoleren. 

Prijsstijging bouwmaterialen

bouwwerken Laureys

Sinds januari zijn de prijzen van bouwmaterialen gemiddeld met 16% gestegen, zo blijkt uit onderzoek van de Confederatie Bouw waaraan 302 bouwondernemingen begin april deelnamen. De oorlog in Oekraïne gaf daar nog een extra duw aan. Ruim de helft van de materialenleveranciers maakt hun offertes minder lang geldig: 44% beperkt die tot enkele dagen, 8% zelfs tot enkele uren. “Onze sector is tevreden dat de federale regering de tijdelijke werkloosheid nog verder verlengd

Groene gyproc

gyproc plaatsen in badkamer

Ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer kan je wanden en plafonds afwerken met gyproc. Je moet dan wel gyproc platen gebruiken die bestand zijn tegen vocht. Deze gyprocplaten kan je herkennen aan hun groene kleur. 

Meer info>>

Wat is een warmtepomp?

Warmtepompen zijn recentelijk veel in het nieuws als alternatief voor een cv-ketel om je woning mee te verwarmen.
Dat is normaal als je bedenkt dat we op termijn van fossiele brandstoffen af moeten.
De alternatieven voor aardgas-vrij koken zijn inmiddels bij iedereen wel bekend.
Maar een warmtepompsysteem als alternatief voor de cv-ketel is een stuk minder bekend.
Wat is een warmtepomp en hoe zit die in elkaar? 

Dressing

dressing laten maken

Een dressing op maat gemaakt is erg handig.
Kleding en schoenen kan je mooi ingedeeld opbergen in een dressing.
Men kan de voorkeur geven aan een open of gesloten dressing.
Dressings kan je laten plaatsen onder schuine plafonds en ook in kleinere kamers.

Meer info >>

Domotica in je woning

domotica in je woning

Comfortabel, veilig en energiezuinig wonen, dat zijn zowat de voordelen van domotica. Domotica installaties integreren alle technieken in huis in één systeem. Zo kan je je volledige woning instellen volgens jouw wensen.

Meer info>>

Dakisolatie

dakisolatie plaatsen

Je dak isoleren is een slimme investering, je kan er heel wat energie en dus ook een pak geld mee besparen. De kosten voor dakisolatie zijn afhankelijk zijn van verschillende factoren, de materiaalkeuze, de isolatiewaarde, dikte van de isolatielaag….

Meer info>>

Schrijf in op onze gratis ''Bouw Nieuwsbrief''